Automatisering

Auto Mertens timmert goed aan de weg, maar digitalisering en automatisering, zoals in elk garagebedrijf eigenlijk wel, zijn altijd hekelpunten. Moeten we nu over op geheel digitaal, of moeten we de klant het gevoel geven dat de monteur nog geen echte robot is geworden? Desalniettemin bouwt Auto Mertens aan wat interessante digitale ontwikkelingen. Hier bespreken we er een paar:

Car-Systems

Het welbekende automatiseringssysteem voor garagebedrijven is natuurlijk Car-Systems. Car-Systems biedt een ton van mogelijkheden, zodat er letterlijk voor ieder wat wils is. De eigenaren van dit automatiseringsbedrijf voor garagebedrijven zijn altijd benieuwd naar nieuwe wensen van garage-eigenaren. Zij zien het als opdracht om elke wens tot een mooi einde te brengen. Toen Auto Mertens haar verhuur wilde automatiseren, was dit derhalve geen probleem voor CSS.

Gereedschapsindex

Sinds kort hebben we bij Auto Mertens een online gereedschapsindex opgesteld. Met deze index kunnen monteurs het gereedschap opzoeken wat ze nodig hebben en zien ze op hun beeldscherm de plek waar het desbetreffende gereedschap zich bevindt. Dit is met name handig voor de nog onervaren monteurs/klushulpen binnen Auto Mertens.

Digitale checklist

Automatisering

Op het moment is Auto Mertens bezig met het implementeren van een digitale checklist. Deze checklist vult de monteur in en stuurt het vervolgens met één klik op knop

als PDF'je op naar de receptie. De receptie kan dit vervolgens laten zien aan de klant en eventueel uitprinten als de klant dat wenst. Hierdoor kan de klant zien wat er allemaal aan zijn auto is gebeurd en welke controles er zijn uitgevoerd. Met dit blaadje kan de klant thuis nog eens rustig uitzoeken en Googlen wat er nou precies is uitgespookt. Want wie kent dit gevoel nou niet: "En wat was er loos?" "Nou, ik heb de roetfilterdrukverschilsensor vervangen, die was namelijk aan vervanging toe." "Oke." Om vervolgens thuis te komen en te zeggen: "Ja, de roetdinges was kapot, weetjewel?" 

Geschreven door Jonno van der Donk op 15-8-2014

 

Jonno van der Donk

Hoofd marketing

06-50971888

j.vddonk@automertens.nl